donderdag 2 januari 2014

Happy newyear!

Vlak voor de Kerstvakantie (hoewel, die zal zo niet heten daar de meeste Gambianen Islamieten zijn) is er uitgepakt voor de kleuters van Nilakoto. De school ging een aantal weken dicht en daarvoor is er uitgebreid getrakteerd door het schoolteam met behulp van moeders van de kleuters.

Daar ging ook het volgende aan vooraf; de omheining van het kleuterschool terreintje kreeg een definitievere vorm. Klik op meer (én op alle foto's!) voor een beeldverslag.


De omheining bestond al wel, maar was opgezet met hout. Heel traditioneel (en eigenlijk ook mooier) maar dat houdt niet lang in het regenseizoen en gaas blijft steviger zitten.






Onze vrienden Pimm en Wim hadden samen met Buba in november boodschappen gedaan met gesponsord geld. Daar was ook gaas gekocht wat in december is gebruikt om de omheiningen een degelijker karakter te geven.






Binnen die omheiningen kwamen voor de vakantie moeders en familieleden bij elkaar.
Zij kookten een maal voor de kinderen. Veel van de materialen waarmee ze dat deden zijn tevens aangeschaft met de sponsoractie van onze vrienden in november.











Ook was er een traktatie in de vorm van een drankje...














.... om vervolgens met een presentje het nieuwe jaar in te luiden. Wat daar in zit? We hebben geen idee!

Maar (we publiceren niet alle foto's die we krijgen) we zien ouders, veel drukte en gezelligheid. We zien draagvlak en zijn trots op onze mensen daar en wat ze met weinig middelen weten te organiseren voor de kleuters!

Geen opmerkingen: