donderdag 16 oktober 2014

Muctarr in Maasdijk

Begin oktober was Muctarr Bojang in Nederland. Muctarr woont in Brikama, is ver familielid van Buba Sanyang en Lamin Jatta, werkt binnen de toeristische branche van Gambia, zit zelf ook in het ontwikkelingswerk met behulp van mensen uit Engeland en Nederland om zijn eigen land vooruit te helpen en was op reis voor de netwerken.

Lamin (neef van onze lokale projectleider en betrokken bij de ontwikkelingen van Nilakoto) had ons getipt om tijdens zijn verblijf in Europa hem eens te ontmoeten.

En zo geschiede...

Muctarr was te gast bij Wim Smit (links op de foto) in Maasdijk. Ook Wim en zijn vrouw Marijke
organiseren allerlei activiteiten waarvan de opbrengsten naar de stichting gaan waar Muctarr bij is betrokken; Mansa-Colley Bojang Nursery School te Brikama. Een project waar óók heel hard gewerkt wordt en zich in een gevorderd stadium bevindt waar Nilakoto nog wel eens het één en ander van kan leren!

Hoe meer mensen we kennen en hoe groter de netwerken zijn, hoe meer er uitgewisseld kan worden aan ervaringen en kennis. Het was heel prettig hem te ontmoeten en gedachtes uit te wisselen. Hij bezoekt ondertussen Nilakoto met hetzelfde doeleind.

Na een Facebook post over deze ontmoeting op de tijdlijn van bestuurslid Zefanja (rechts op de foto), kwamen er reacties en plannen/wensen om als Nederlanders met stichtingen in/voor Gambia elkaar eens te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Gastheer Wim opperde dat ook al, Marlies Verdonk van Stichting Learn2learn (heel actief in het westen van Nederland, haar project in Gambia bevindt zich zo'n 30 kilometers van Nilakoto vandaan) beaamde dat. Wellicht in de toekomst?

Goeie wil om elkaar en daarmee één van de armste landen van de wereld te helpen is er in ieder geval!

Geen opmerkingen: