dinsdag 10 februari 2015

Verantwoording fi afgelopen tijd

Er zijn duidelijk positieve veranderingen gaande deze laatste periode. Wij kregen van Lamin (2e toekomstig bestuurslid van de Gambiaanse afdeling 'Nelakoto' en neef van onze lokale projectleider Buba) een uitgebreid verslag met cijfers. Wij hadden zo wat tips en advies ingewonnen tijdens ons bezoek in december,  bij Nederlandse collega's met ervaring, waarbij ook weer werd verteld dat een boekhouding toch wel erg belangrijk is. Wij hebben in de laatste dagen daar een eenvoudig voorbeeld van gegeven; wat komt er binnen, wat gaat er uit, hoeveel blijft er over - en dat in een overzicht.

Buba was leergierig en Lamin - waarmee is afgesproken dat hij de communicatie met ons zou doen mede omdat hij heel handig is met computer - heeft het overgenomen.

Bij onze aankomst afgelopen december hebben we cash €270,00 in Dalasies gegeven, bij ons vertrek nog eens €500,00 die zij zelf inwisselden, terug in Nederland hebben we geoormerkt voor het zonnepaneel € 1.250,00 gestort (waar vanwege de transactie altijd een paar tientjes in de lucht blijven hangen ergens tussen Nederland en Gambia, jammer is dat toch...).

Lamin heeft er een mooi helder overzicht van gemaakt!  Download de PDF en oordeel zelf.

Geen opmerkingen: