De wereld van stichtingen is klein. Misschien is de wereld sowieso klein...
Stichting Vrienden van Poehaa zet zich in voor het (jeugd)circus in Arnhem en omgeving, en vroeg of wij het als stichting Nilakoto misschien leuk vonden om een bijdrage te leveren aan een afsluitende dag van de BIC studenten. Op deze dag in december zullen we vooral vertellen dat idealen hebben ook altijd gepaard gaat met het creeëren van een ondernemende geest in - in ons geval - de vorm van een stichting.
Deze 'Begeleiders in Circuskunsten'- opleiding wordt gegeven door Circo Mundo. Arnhems circus docent van deze opleiding (en vriend) René Hildesheim tipte één van zijn leerlingen Marjella Rooduijn die plannen heeft naar Gambia te gaan over ons ontwikkelingsproject. Zij vertrekt begin januari naar Gambia waar haar compagnon Marlies Verdonck - Learn to learn - momenteel al bezig is met het opzetten van een theaterproject met Gambiaanse jongeren. Marlies en Marjella doen dit weer in opdracht van de Nederlandse stichting Future for young people. Tanji en Brikama liggen zo'n 25 kilometer van elkaar vandaan in Gambia en we hebben elkaar ontmoet om te zien - hoewel de doelen ver van elkaar vandaan liggen - wat onze projecten voor elkaar kunnen betekenen.
De wereld van de Nederlandse stichtingen die zich inzetten in Gambia, is zéker heel klein. Zo zijn Nederlandse Janny en Gambiaanse Omar stichting Yoba, ze helpen kansloze jongeren zich het timmermansvak aan te leren. Op Nilakoto laten we als het even kan het interieur door deze werkplaats maken. Nederlandse Ineke en Gambiaanse Taffa zijn stichting Care Foundation the Gambia. Taffa is regelmatig in Nederland en organiseert containervervoer voor zijn stichtingwerk daar, ons project heeft daar al een keer gebruik van kunnen maken.
Ook erg tastbaar is het samenwerkingsverband met onze vrienden van het Nederlands Toegepast Theater. Het is traditie dat deze terugspeel theatergroep zich laat zien op de Dag van de Rechten van de Mens, sinds 1948 jaarlijks op 10 december. En omdat wij feitelijk iets doen voor de rechten van de mensen in Gambia op werk en onderwijs - of andersom, is ons gevraagd daar het gezicht van Nilakoto te laten zien.
"We nodigen ons publiek uit te vertellen wat dit onderwerp voor hen
betekent, van ver weg of dichtbij. Acteurs en muzikanten verbeelden en
verklanken de persoonlijke verhalen van de vertellers in het publiek" aldus het NLTT!
Nieuwsgierig naar deze avond in het Posttheater in Arnhem?
KOM OOK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten