maandag 22 oktober 2012

We gaan verder!

Gambiaanse wijsheden
We zitten ondertussen bijna eind oktober en hebben een boel gedaan. De belangrijkste acties zijn vooralsnog online geweest: het bijhouden van een regelmatige blog (daar ben je nu), het regelmatig posten van iets op Facebook en het samenstellen van een mailinglijst om een nieuwsbrief te versturen. Deze acties zijn in die mate gezien, dat bijvoorbeeld Kwartiermakers Arnhem Nilakoto zagen en als maatschappelijk verantwoorde organisatie besloten onze stichting te sponsoren, door ons geen leges te laten betalen voor een kraam op hun Kademarkt (vier keer per jaar aan de Rijnkade in Arnhem). In september joeg Babette het een en ander aan en kwam door haar inzet een eerste bedrag op onze rekening binnen. Ook door de nieuwsbrief van september hebben enkele mensen grote en kleine donaties gestort waar we erg dankbaar voor zijn!



De tweede Kademarkt hebben we een eigen invulling gegeven, met voornamelijk tweedehands spullen en veel bijdrages van vrienden en vriendinnen: Pimm bakte muffins en versierde ze met Gambiaanse wijsheden (zie foto boven), Mike ruimde zijn CD collectie op, Carla hielp met het vullen van een grabbelton, Ine schonk kleding en kleden, Jos bood zelfgebreide sjaals uit haar winkeltje en zo nog veel meer.... De kraam stond er mooi bij en leverde maarliefst 275 euro's op!

Maar nu is het seizoen voorbij, markten zitten er voorlopig niet meer in en het wordt tijd andere kanalen te gaan zoeken, lees fondsenwerving. Want ze zijn nog lang niet klaar in Brikama Gambia. We zoeken daar zo langzaamaan wat hulp bij.

Laatste nieuws van daar: het schooltje is weer open, heeft gestuucte en gekalkte muren en kan afgesloten worden met deuren. Het staat er steeds properder bij.

Wij houden jullie weer verder op de hoogte!

Geen opmerkingen: