dinsdag 6 november 2012

Allemaal november nieuwtjes

Er is regelmatig contact met Gambia, zowel over de mail als onlangs met de chat op Facebook. Dingen gaan voorspoedig, we berichtten al eerder over verantwoording die er aan ons af wordt gelegd met foto's, tekst en soms cijfers. Het werd daar erg belangrijk gevonden dat alles aan het kleuterschooltje in orde is, om niet door de overheid weer gesloten te worden. En dat kwam goed: de zogenaamde 'approval' van de overheid is gegeven. 




Buba schrijft (even wennen aan het Engels): "These are the document for the school (...) Thank God the time they are coming for visiting the school. I was not present and Buba Darboe the teacher was not present but they found everything what they need at right moment. When all in place, from there they decided to recommend the school with these documents." Er is een papiertje! En oh wat zijn ze trots en dankbaar! Want zonder de bijdrages van onze stichting zou de gemeenschapswens wellicht in duigen zijn gevallen omdat het schooltje niet aan de eisen kon voldoen.

De toiletjes voor het schooltje zijn af, we zien erg trotse gezichten (vooral op de foto boven). Er is gekozen voor zogenaamde Franse toiletten! Dat vinden wij hier in Nederland misschien helemaal niks, maar wij kunnen verzekeren dat deze al een hele vooruitgang zijn op de Afrikaanse toilletten! En schoon te maken, bovendien. 







Wat ook ontzettend leuk is om te zien, is dat ze creatief aan de slag zijn gegaan: er is een logo ontworpen. Met potlood? Het ziet er heerlijk ouderwets uit. 

Nou had ik andere ideeën over een logo, en afgelopen zomer zou ik ook al beginnen aan een bord voor aan de straat en bij ingang van het terrein met dat logo er in verwerkt. Het kwam er niet van. En ook: officieel heet het op Gambiaanse documenten dus Nelakoto met een E terwijl eerder Nilakoto werd geschreven wat ook de naam van de Nederlandse stichting is geworden. Hoe moet dat nou?

Maar goed, als je de trotse zin leest "This is the badge for the school. and we have to print it on the sign board. Because we have the right now to place it anywhere. So before I do anything I want to show it to you and confirm first"  - wat moet je dan. Afwijzen? Het is hún project, het is hún schooltje, het is hún leven.... Dus laten we het zo en komt ons/mijn logo misschien in een later stadium wel terug op borden langs de weg om naar het vakantiekampje te verwijzen.

HEEL BELANGRIJK EN LEUK:

Zoals eerder beschreven zijn door donaties en acties de eerste centen binnen gekomen voor ons project. Door twee gulzige donateurs, een héleboel kleine donaties en inzet van/op de Kademarkten in Arnhem is er bijna €1.500 euro op onze rekening gekomen. Maar daar zijn we er nog lang niet mee. Dus zijn we in de pen geklommen. Met bijna het hele boek uitgeprint en een begeleidende brief aan een aantal organisaties

"Momenteel vinden wij het erg belangrijk dat de bouwwerkzaamheden en het inrichten van de vakantiehutjes afgerond kunnen worden, zodat het project ook inkomsten kan gaan genereren. Want het hoofddoel van de investering is: werk en scholing voor deze gemeenschap.(...) Naar schatting kunnen we enorm veel afronden met totaal €10.000,00." 

... kwam de eerste reactie. Het bestuur van Vincentrum Arnhem schenkt € 2.000,00 aan ons project! Het staat nog niet op onze bankrekening (maart 2013) maar we zijn heel trots dat we zoveel fotomateriaal hebben om te kunnen laten zien wat we doen - zie hier de vruchten.





 

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een geweldig nieuws!! XX Babette